Aankomende evenementen

Home » KAMPIOENSHULDIGING DXCS-COMPETITIE Seizoen 2022

KAMPIOENSHULDIGING DXCS-COMPETITIE Seizoen 2022

door DXCC2021

De DXCS-competitie 2022 is met nog 3 wedstrijden te gaan volop in beweging. Maar zoals we al gemeld hebben zijn we druk bezig om een mooie seizoensafsluiting te organiseren waar de diverse kampioenen gehuldigd zullen worden.
De DXCS-competitie 2022 telt dit jaar maar liefst 8 wedstrijden die door verenigingen in het hele land georganiseerd werden/worden. Er zat een erg grote variatie in de verschillende XC-Parcoursen met voor ieder wat wils.
De nieuw toegevoegde Damesklasse bleek in de DXCS een groot succes en is een blijvende aanwinst. In totaal hebben we dit jaar dus 4 klassen waarin er per klasse 3 podiumplaatsen, hetzij als solo hetzij als team, gehuldigd zullen worden
Gelet op de grootte van de DXCS-competitie vinden we het zaak dat de kampioenen de nodige aandacht krijgen die ze verdienen. En waar kan dit beter dan op de plek waar de complete doelgroep XC-Enduro-OffRoad rijders bij elkaar zijn?

De kampioenshuldiging DXCS 2022 zal gehouden worden tijdens de Enduro 2-daagse in Zelhem. De ZAMC bestaat dit jaar 50 jaar en organiseert in het lopende jaar velerlei evenementen. Als afsluiting volgt de 83e Kampioensrit enduro. Om het 50-jarig ZAMC- jubileum nog mooier te maken zal de DXCS aanhaken waardoor het feest nog groter zal worden.
In Zelhem zal een grote tent komen te staan waarin straks van alles plaats zal vinden.
De 2-daagse is op vrijdag 4 en zaterdag 5 november. De DCXS zal haar kampioenen gaan huldigen op vrijdag 4 november. En ja, dat is in het midden van de 2-daagse. Veel van onze DXCS-rijders zullen ook deelnemen aan de Kampioensrit en zijn al samen met hun begeleiders/familie aanwezig in Zelhem. Ideale situatie waar voldoende publiek en aandacht gegarandeerd zijn.

Om de DXCS-huldiging nog aantrekkelijker te maken wilden we in de tent graag de nodige aankleding aanbrengen zodat er ook het één en ander te zien is. In de tent zullen diverse stands opgebouwd worden waar de verschillende merken nieuwe enduromotoren geshowd zullen worden.
Zo zullen op donderdag, vrijdag en zaterdagmorgen de merken : KTM – Gas Gas – Husqvarna – Beta – Sherco en TM acte de présence geven met hun nieuwste enduromodellen. Ook aan kleding is gedacht en o.a. Jopa en Kenny zullen met hun producten aanwezig zijn. Dit alles is ongetwijfeld de moeite waard om onder het genot van een hapje en drankje alvast de aankomende investering voor het komende jaar te bekijken.

Zoals gezegd zal de DXCS-huldiging plaatsvinden op vrijdag 4 november 2022 om 20.00 uur in de tent. Er is dus voldoende tijd voor de XC-rijders die aan de 2-daagse enduro deelnemen om na de eerste dag rijden de spullen in orde te maken en na een douche lekker fris de huldiging bij te wonen.
Na de huldiging is er tijd voor een hapje en een drankje en zal er rond 22.00 uur een einde komen aan de avond. Er moet immers door veel rijders de volgende dag nog gereden worden!

Bestuur Stichting Cross Country DXCS

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter