Aankomende evenementen

Home » Zeer geslaagde Jos Leunissen Memorial DXCS Havelte

Zeer geslaagde Jos Leunissen Memorial DXCS Havelte

door DXCC2021

Op zaterdag 26 maart 2022, werd op het militair oefenterrein in Havelte de tweede wedstrijd tellend voor de DXCS competitie 2022 verreden. Met stralend weer, de zon hoog aan de hemel en een zomers temperatuurtje, waren de condities voor een XC ideaal. Met een uitgezette route van 10 kilometer over de tankbanen en een wedstrijdduur van 3,5 uur, was de verwachting dat het een inspannende dag zou worden voor de deelnemers. Veel deelnemers hadden bij de inschrijving toch maar een maatje aangemeld om samen de 3,5 uur vol te maken. 3,5 uur solo is toch “a Hell of a Job”!

Met een volle bak aan deelnemers was de opkomst super. In de tankstraat/wisselruimte was de ruimte beperkt, maar met een beetje passen en meten vond iedere deelnemer een eigen plek. De stemming was goed en iedereen had er zichtbaar zin in. Na een korte briefing werden de motoren per klasse opgesteld op het startterrein. Vier grote rijen achter elkaar die om de minuut van start zouden gaan….supermooi gezicht. Er worden foto’s een filmpjes genoeg gedeeld om hiervan een indruk te krijgen. (zie xccompetition.com > face book of de sites van 1 van de 4 aanwezige fotografen).

Om 11.00 uur werd er gestart en de wedstrijd over 3.5 uur was begonnen. Tenminste…dat was de planning. Na ongeveer 45 minuten bleek dat de apparatuur van de tijdwaarneming niet optimaal functioneerde. Ongeveer 20 tot 30 % van de voorbij rijdende transponders werd niet geregistreerd. Met deze percentages was het niet mogelijk om aan het einde van de wedstrijd een eerlijke uitslag op te maken, dus de wedstrijdleiding had van het ene op het andere moment een nieuwe uitdaging. Na kort intern overleg werd de wedstrijd stil gelegd, de procedure en registratie van transponders aangepast en met een complete herstart van alle klassen werd de XC voortgezet. De wedstrijdduur werd aangepast naar 2 uur en verliep verder 100% storingsvrij. Netto hadden de rijders aan het einde toch nog 2 uur en 45 minuten gereden. 2 uur tellend voor de DXCS en 45 minuten “baanverkenning en warming up” in het begin.
Na 2 uur en 2 minuten werd de kopman afgevlagd en zat de wedstrijd erop. Het gros van de rijders was hier niet echt rouwig om. Een aantal uren vol speed over de tankbanen kost toch de nodige energie.
Al met al verliep de XC-wedstrijd top en in het hele veld waren blije en voldane gezichten te zien. Over de korte tussenstop en de complete herstart van de wedstrijd werd met geen kwaad woord gerept. Alleen maar enthousiaste deelnemers!

Jos Leunissen Memorial

De XC was opgedragen aan Jos Leunissen en tijdens de wedstrijd waren de partner en dochter van Jos Leunissen op het parcours en in de wisselruimte aanwezig. Bij hen bevonden zich ook een aantal militaire begeleiders die ervoor gezorgd hebben dat de partner en dochter een onvergetelijke dag hadden. Hun reactie was erg positief en de Memorial van Jos werd erg gewaardeerd! RTV Drenthe was met een cameraploeg aanwezig en heeft een mooi reportage over de XC gemaakt met daarin een verslag van organisator Peter Hageman die een toelichting gaf over de Jos Leunissen Memorial.

De standen werden opgemaakt en na afloop werd nog de prijsuitreiking verzorgd. Ook hierbij bleven erg veel enthousiaste deelnemers met aanhang wachten om daarbij aanwezig te zijn.
De tweede DCXS wedstrijd van 2022 zat erop en we mogen wel zeggen dat het een daverend succes was. De doelstelling was om een mooie XC te organiseren op militair terrein op een zodanige wijze dat we in de toekomst met de DXCS terug mogen komen. We denken dat dit gelukt is mede dankzij de geweldige samenwerking van alle betrokken partijen: Alle betrokken mensen van Defensie; de super uitzetters en organisatie van MSV Drenthe en last but not least…de deelnemende rijders die zich voorbeeldig hebben gedragen! Voor ons als organisatie was deze dag de Lay Out zoals het hoort te zijn met mensen die dezelfde motorsportpassie hebben…..SAMEN kunnen we laagdrempelig een fantastische competitie bouwen.

De prijswinnaars per klasse:

Inters

1. Jeremy Knuiman.

2.Max Schwarte en Robin Scholten.

3. Lucas Dolfing.

Nationalen

1. Siebe Winters en Tim ter Horst.

2. Gijsjan Halm en Staphan van Meee

3. Gerard Ruttenberg en Bas Broekhuizen.

40+

1.Erik Buursema en Klaas Hofstede.

2. Rene Sating en Max Tasscher.

3. Rolf Booi.

Dames

1.Nina Klink.

2. Romy Davids en Ilse Hoenson.

3. Noor en Sarah Bergsma.

Open klasse

1. Rico en Kevin Heemskerk .

2. Rick Huisman en Gijs Tassche.

3 Rene Mensink en Jeroen Houwelir .

Alle prijswinnaars kregen van onze partner JOPA ook nog eens een fraai paar motorcrosshandschoenen uitgereikt. Waarvoor onze dank!

Jos Leunissen Memorial wisselbeker 2022
De Jos Leunissen Memorial wisselbeker voor de snelste rijder deze dag werd uitgereikt aan Jeremy Knuiman. Hij was in totaal 3 minuten en 15 seconden sneller dan nummer 2! Chapeau!
De volledige uitslag zal worden verwerkt in de tussenstand van de DXCS en benaderbaar zijn via de site XCCompetition.com
Allemaal bedankt en we zien elkaar op de volgende XC van de DXCS in Westerbork op zondag 17 april 2022.
Bestuur Stichting Cross Country DXCS.

Bekijk de standen hier: https://xccompetition.com/stand/

0 reactie
1

Related Videos

Laat een bericht achter