Aankomende evenementen

Home » DXCS gaat bij ISDE Spanje 2024 verzorging TeamNL organiseren

DXCS gaat bij ISDE Spanje 2024 verzorging TeamNL organiseren

door DXCC2021

Elk jaar wordt mondiaal door de FIM voor de endurosport een evenement georganiseerd waar landen- en clubteams hun krachten kunnen meten, wie van hen na 6 dagen strijd, de beste prestaties heeft geleverd.
We hebben het hier natuurlijk over de Zesdaagse, de International Six Days Enduro (ISDE).
Dit jaar, 2023, wordt zoals bekend de ISDE verreden in Argentinië. Niet echt naast de deur maar toch gaat er vanuit Nederland een kleine groep rijders de oversteek wagen om in Argentinië de Nederlandse vlag te vertegenwoordigen. We zullen ze straks uiteraard allemaal volgen en wensen ze nu alvast alle succes!

Volgend jaar, in 2024, zal Spanje de ISDE organiseren. Gelukkig dichterbij huis en voor geïnteresseerden het overdenken waard. De juiste data zijn nog niet 100% zeker, maar volgens het laatste FIM nieuws zal het eind augustus begin september 2024 worden.

Zoals bekend vergt het rijden van een ISDE vooraf veel tijd, geld, organisatie, planning enz.. Dit kan voor een aantal deelnemers een drempel zijn om vervolgens niet deel te nemen.
Tijdens de DXCS Cross Country wedstrijden werd door diverse deelnemers de vraag gesteld of wij, bestuur Stichting DXCS, de organisatie voor de Nederlandse ISDE rijders in Spanje op ons willen nemen. Vervolgens hebben we bij elkaar gezeten, gewikt en gewogen, en je snapt het al…de enduro-sport-ziekte heeft gewonnen. Bij voldoende deelname gaan we het doen. Om dit alles toch professioneel te kunnen doen hebben we een aantal mensen benaderd die al jaren kennis en ervaring hebben in de Nationale en Internationale enduro sport. Ook zij waren positief en sluiten zich aan. Zij het wel onder voorwaarden, maar daar later meer over.

Waarom in september 2023 al aangeven dat de DXCS in augustus/september 2024 TeamNL bij de ISDE in Spanje gaat begeleiden? Het lijkt inderdaad erg vroeg, maar daar zijn verschillende redenen voor.
Onder andere:

  • Wij hebben de instelling om niet “op het laatste moment” pas duidelijkheid te geven zodat potentiële deelnemers ruim van tevoren weten waar ze aan toe zijn.
  • Ook wij hebben tijd nodig om e.e.a. goed te regelen.
  • Deelnemers kunnen elkaar helpen om samen het kostenplaatje te drukken.
  • Deelnemers kunnen (en moeten) zich ruim van tevoren fysiek en technisch op peil brengen.
  • Deelnemers hebben ruim de tijd om hun zakelijke belangen en hun verlof c.q. vakantie hierop af te stemmen.

NL ISDE deelnemers 2024
De afgelopen jaren was er steeds veel animo om in Europa vanuit Nederland deel te nemen aan de ISDE. Logistiek is dit een hele klus en ook nu zal dit zeker weer goed komen. Ook vanuit de organisatie DXCS zal volledige ondersteuning komen om elke deelnemer de 6e dag over de finish te krijgen.
Echter.. Om zich als deelnemer te kunnen aansluiten bij TeamNL in Spanje 2024 zal er door de potentiële deelnemer aan een aantal basiseisen moeten worden voldaan. Even snel een enduro motor aanschaffen met de instelling “ik zie wel hoever ik kom”, zal zeker niet geaccepteerd worden. Om in te stappen zal aan een aantal basisvoorwaarden moeten worden voldaan.
De doelstelling is dat serieuze TeamNL-rijders én de begeleiders geen nadeel mogen ondervinden van rijders die slecht voorbereid zijn, zowel fysiek als technisch; weinig tot geen ervaring hebben met de endurosport; alleen maar vertrouwen op de hulp van anderen; de ISDE als een off roadritje zien! We geven ruim op tijd aan wat verwacht wordt zodat meteen duidelijk is of deelname een realistische optie is en waar nog aan gewerkt moet worden.

De basisvoorwaarden zijn onder andere:

• In bezit van geldige enduro licentie en moet opgenomen zijn in de enduro scratch van 2023 en 2024. Uiteraard volledige ONK deelname gehad hebben, niet 1 wedstrijd en daarna nooit meer.
• Minimaal 2 DXCS wedstrijden 2024 rijden.
• Minimaal 2 buitenlandse wedstrijden gereden hebben, bijv. EK, België of Duitsland in ’23-‘24.
• Aantoonbaar 1 of meerdere malen een ISDE uitgereden hebben binnen een aantal jaren terug.
• Deelname en uitrijden Roemainiacs in ’23 of niet lang daarvoor.

Minimale Technische kennis/ervaring deelnemers:
• Minimaal basiskennis om o.a. binnen een redelijke tijd zonder hulp van derden te kunnen wisselen:

  • Banden met mouse op banden apparaat
  • Ketting/tandwielen
  • Remblokken
  • Hendels
  • Luchtfilter

Niet alles zal uiteraard zwart-wit worden toegepast, maar we zullen zeker toetsen of aan de voorwaarden is voldaan voordat deelname aan TeamNL geaccepteerd wordt. Let wel, niet aan alle basisvoorwaarden moet worden voldaan, maar we willen zeker zijn dat er een bepaald niveau bij de potentiële deelnemer aanwezig is.

Voordat het allemaal zover is, willen we uiteraard eerst graag weten of er vanuit het veld voldoende animo bestaat om alles op poten te gaan zetten. We beseffen dat het nog vroeg is en e.e.a. nog afgestemd moet worden. We hebben al wel een voorlopige sluitingsdatum voor aanmelding, na de ONK enduro Holten in maart 2024.

Wacht echter niet tot het laatste moment want we hanteren een maximum aantal deelnemers om kwaliteit te kunnen garanderen. Heb je hiervoor interesse, hetzij als ISDE deelnemer hetzij als ISDE helper, dan kun je je alvast aanmelden op het volgende mailadres: Isde2024@Gmail.com

Vervolgens zal er op een later moment een informatiebijeenkomst gehouden worden waar e.e.a. uitgebreider zal worden toegelicht. Natuurlijk zijn er vanuit het veld nu al de nodige vragen, aan- en opmerkingen. Stuur je feedback naar ons mailadres Isde2024@Gmail.com en we nemen uiteraard contact met je op. Zodra we meer info, duidelijkheid en details hebben komen we zsm op de lijn.

Samen op naar de ISDE Spanje in 2024. We gaan Nederland weer op de kaart zetten!

Bestuur Stichting Cross Country DXCS

0 reactie
2

Related Videos

Laat een bericht achter