Aankomende evenementen

Home » Update seizoen 2022 Dutch Cross Country Series

Update seizoen 2022 Dutch Cross Country Series

door DXCC2021


Het eerste seizoen XC zit erop en we kijken al verder naar 2022. Gedurende seizoen 2021 hebben we voor, tijdens en na de XC-wedstrijden en de XC-trainingen diverse meningen en ideeën gehoord van betrokken deelnemers en organisatoren. Daar zaten veel positieve punten bij waar we wat mee gaan doen om de DXCS aantrekkelijker en beter te maken.
Eén van de punten die genoemd werd was de duur van een wedstrijd. Een groot aantal deelnemers vond 2 uur achter elkaar vol speed over een inspannend, technisch en lastig parcours erg lang. Daarbij kwam ook nog de hoge buitentemperatuur tijdens de wedstrijd zoals in Markelo. Niet iedereen was hierdoor in staat optimaal te blijven functioneren om de 2 uur vol te maken. Gevolg: Grote inspanning geleverd maar toch niet geklasseerd wegens DNF.
Een ander punt betrof het maximaal aantal rijders per klasse die konden deelnemen aan de XC-jaarcompetitie. Zoals bekend is ons streven om zoveel als mogelijk rijders toe te laten tot de XC competitie. De inschrijving voor 2021 was binnen no time vol en we hebben tig mail gehad van rijders die toch nog graag mee wilden doen.


Hoe gaan we seizoen 2022 van start

Team-deelname
In 2022 gaan we deze twee punten, 1- Duur wedstrijd en 2- Aantal deelnemers, combineren om een nieuwe opzet in te voeren. In 2022 is het mogelijk om met teams van 2 rijders per team deel te nemen en in te schrijven bij de DXCS. De wedstrijdduur blijft 2 uur.
Het gevolg hiervan is dat meer deelnemers de kans krijgen mee te doen en dat de 2 uur naar eigen inzicht kan worden ingevuld door de 2 rijders per team. Feit blijft dat er maar 1 transponder gebuikt mag worden die bij elke wissel omgezet dient te worden van rijder 1 naar rijder 2.


Individuele-deelname
Voor de individuele rijder die zijn conditie goed op orde heeft en de 2 uur wedstrijd alleen wil volmaken, blijft de mogelijkheid om alleen in te schrijven.
Per klasse zal de grens liggen bij 60 plaatsen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen van teams cq individueel, kunnen er tussen minimaal 60 en maximaal 120 deelnemers per klasse ingeschreven worden. Uitgaande van 60 teams per klasse x 3 klassen = maximaal 360 deelnemers per XC-wedstrijddag.
Inschrijven kan straks weer in de 3 bekende klassen: Inters-Nationalen en 40+.
Deelnemende teams kunnen uit zowel mannen, vrouwen als gemengde samenstelling bestaan. Van de teams die volledig uit vrouwen bestaan, zal een eigen Dames-klassement worden bijgehouden in het XC seizoen 2022. Gemengde teams zullen in de klassering van de klasse bij inschrijving worden opgenomen.


Datum inschrijving
De inschrijving voor deelname aan de competitie van de DXCS 2022 zal opengesteld worden op vrijdag 7 januari 2022 om 18.00 uur. (Bij wijziging datum/tijd geven we meteen bericht.)
Inschrijving zal wederom mogelijk zijn via Moto Inside. De kosten zijn € 5,- per deelnemer. Er kan wederom ingeschreven worden met eigen rijnummer. Is het rijnummer al bezet, zal een nummer worden toegekend al dan niet in overleg. Nadere info zal gevraagd/uitgelegd worden bij inschrijving.
Voor 2022 hebben we nu al 5 toezeggingen van organisatoren die zeker een XC-wedstrijd gaan organiseren. Dit aantal zal zeer waarschijnlijk oplopen. Zoals het er nu naar uitziet zal de competitie al vrij snel na de inschrijving van start gaan! De kalender 2022 zullen we zsm delen.
Heb je interesse: zoek een teamlid, regel snel je startnummer en houd de inschrijving in de gaten.

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter