Aankomende evenementen

Home » Cross Country klasse tijdens Motorcross Weekend op 4 & 5 september.

Cross Country klasse tijdens Motorcross Weekend op 4 & 5 september.

door Ian

Bij MC de Peelrijders hebben ze het Cross Country rijden omarmt. Vorig jaar konden Enduro-fanaten en Motorcrossers al tegen elkaar strijden in een heel gaaf concept waarbij we reeds volle starthekken zagen. Roel Geurts en Kristof Godrie vochten het uit om de eindzege.

Het Concept: Alle 40 rijders gaan hierbij van start achter een starthek en rijden een flink stuk crossbaan vooraleer ze van het circuit af worden geleidt. Vanaf deze aftakking duiken ze een Cross Country parcours in vol uitdaging. Hierna vervolgen ze weer hun weg op het circuit en maken ze de ronde af. De wedstrijdduur bedraagt 15 minuten + 1 ronde, zoals we dat in de Motorcross kennen. Elke rijder rijdt per dag een vrije training gevolgd door twee manches. De rijders kunnen twee dagen deelnemen, en dienen per dag in te schrijven. Elke dag is er een dag-klassement en podium voor de top-3. Rijders die beide dagen meedoen maken kans op de Weekend-Trofee waarvoor alle 4 de manches tellen. Overnachten kan, dus doe vooral twee dagen mee. De Formule-1 GP word live uitgezonden, en binnen de geldende Corona-Maatregelen maken we er een mooi weekend van in Nederweert. Inschrijven kan via de Moto Inside App. September duurt nog even, dus dien je in de zoekbalk bij evenementen te kiezen voor komend ‘Half Jaar’. Je kan ook gebruik maken van deze inschrijflinkjes:

Zaterdag: https://app.motoinside.app/events/1165

Zondag: https://app.motoinside.app/events/1166  Motoren: Je kan deelnemen op Enduro of Crossmotoren vanaf 125cc, met of zonder kenteken.Licentie: Deelnemen kan met een geldige MON Trainingspas of Startbewijs ongeacht voor welke motorsport je die hebt aangeschaft. Als je geen beide hebt kun je meedoen middels een MON dag-verzekering.Overnachten: Er kan worden overnacht en er kan coronaproof  worden gebruik gemaakt van Douches en Toilet. Foto’s: Huub Munsters tijdens de editie in 2020.Film: Krijg een impressie van het complete evenement in deze video: https://youtu.be/BNFi6icJnxo

0 reactie
1

Related Videos

Laat een bericht achter