Aankomende evenementen

Home » DXCS Markelo, 27 juni 2021

DXCS Markelo, 27 juni 2021

door Ian

Eindelijk is het zover, de eerste geplande wedstrijd voor de Dutch Cross Country Series!

Zondag 27 juni 2021 gaat de Markelose Motorclub “Ons Genoegen” de eerste XC wedstrijd organiseren in een aangepaste vorm.

Eerder is al door ons gecommuniceerd dat organiserende motorsport verenigingen, per evenement, zelf de regie houden en maatwerk leveren wat binnen hun mogelijkheden tot organiseren ligt.De club bepaald de dagindeling, de tijdstippen en de voorwaarden. Ook in Markelo is dit aan de orde. De planning in Markelo is om s ‘middags 1 klasse voor de competitie DXCS te laten rijden en tevens op deze dag meerdere open XC klassen aan te bieden die niet voor de competitie DXCS meetellen maar wel voor een eigen Markelo open dag klassement .Waarom 1 klasse?In Markelo is het niet mogelijk om al de 3 DXCS klassen in wedstrijdverband te laten rijden gelet op het grote aantal deelnemers in de desbetreffende klasse.

In overleg met Markelo is besloten om op zondag 27 juni 2021 alleen de Inters-klasse hun eerste XC wedstrijd te laten rijden, tellend voor de competitie van de DXCS.Waarom de Inters?In de Inter klasse zijn momenteel minder ingeschreven deelnemers dan in de overvolle Nationalen en 40+ klassen. Het criteria is dus puur het aantal inschrijvers, max. 60 rijders in de baan. Voor de Nationalen en 40+, niet getreurd, jullie komen ook echt wel aan de beurt!!s ‘Morgens zijn er open XC-klassen. Ook hiervoor geldt dat er een beperkt aantal deelnemers kunnen starten ivm de behapbaarheid van het parcours.Resume:* Zondag 27 juni 2021, 1e wedstrijd DXCS voor Inters in Markelo.* Zondag 27 juni 2021, XC open klassen. Voorinschrijving verplicht, vol is vol.Alles o.v.b. vergunning

13137 opmerkingen1 keer gedeeldLeukOpmerking plaatsenDelen

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter