Aankomende evenementen

Home » Inschrijving DXCS “Jos Leunissen Memorial”, Havelte 26 maart 2022.

Inschrijving DXCS “Jos Leunissen Memorial”, Havelte 26 maart 2022.

door DXCC2021

Er is nader overleg geweest tussen de DXCS en de organiserende partijen, de Lucht Mobiele Brigade (LMB) en MSV Drenthe, m.b.t. de invulling van de XC in Havelte op 26 maart 2022.

De LMB en MSV Motor Drenthe slaan de handen ineen en gaan samen de XC route uitzetten. Super om zo de kennis, ervaring en handjes te delen.

Aangezien het XC-parcours aangelegd wordt op een militair oefenterrein, is het begrijpelijk dat de DXCS in deze spannende tijd zoveel als mogelijk voldoet aan de eisen en voorwaarden die gelden voor het gebruik van het terrein. De DXCS is gast en zo gaan we ons ook met z’n allen gedragen.

De LMB/MSC Motor Drenthe  hebben de benodigde vergunningen en alle logistieke middelen voor zover nodig rond en zullen zich samen inspannen om de 26e maart 2022 een mooie DXCS “Jos Leunissen Memorial” neer te zetten.

Update:                                                                                                                                           

De 44 jarige Jos Leunissen is op 18 juni 2007 bij een inzet in Afghanistan tijdens gevechten om het leven gekomen. 3 collega militairen raakten daarbij gewond.

De DXCS “Jos Leunissen Memorial” 2022 zal opgedragen worden aan Jos Leunissen. De LMB hecht daar begrijpelijk grote waarde aan en uiteraard hebben wij daar respect voor! Hij was tenslotte een gewaardeerd lid van de LMB-familie.

Tijdens en na de DXCS  wedstrijd zullen waarschijnlijk een aantal hoge officieren van het leger, de burgemeester en mogelijk de weduwe van Jos Leunissen aanwezig zijn om van de memorial toch iets speciaals te maken. Ook is tv Drenthe uitgenodigd en zal personeel van de afdeling communicatie van de LMB erbij betrokken worden.

Zoals gezegd hebben we overleg gehad en bekeken wat de wensen van de LMB en het haalbare voor de DXCS waren. De LMB mag het oefenterrein maximaal 4 uren gebruiken en wil dit volledig benutten. Het XC parcours zal ongeveer 10 kilometer lang zijn en volledig op de “tankbanen” worden uitgezet. Voor de meesten is dit bekend terrein en de breedte van de baan maakt het mogelijk om met een grote groep tegelijk gebruik te kunnen maken zonder elkaar in de weg te rijden.

De insteek van de LMB organisator is om er 1 wedstrijd van te maken voor alle klassen tegelijk.

Het plan is om de 3 DXCS klassen om de minuut te laten starten. De wedstrijdduur zal afwijken van de “normale” 2 uur wat gebruikelijk is in de XC. Om alles binnen de 4 toegestane uren af te kunnen werken zal de wedstrijd 3,5 uur zijn. De tank/wissel en rusttijden zullen naar eigen inzicht tactisch moeten worden ingevuld.

Voor de deelnemers die tot nu solo aan de DXCS deelgenomen hebben, is het mogelijk een maatje te zoeken en voor Havelte als team in te schrijven bij de DXCS.

Het parc ferme cq de tankstraat zal bij de kazerne in Havelte worden ingericht. De nodige faciliteiten zoals toiletten en catering zijn ter plaatse aanwezig.

Resume:

Inschrijving      : vanaf zondag 6 maart 2022, via Motoinside.

Klassen                       : DXCS: Inters, Nationalen en 40+/Dames

Deelname         : Zowel KNMV off road/enduro- als MON licenties zijn toegestaan.

                        (dagpas MON mogelijk)

Kosten             : solo € 30,- en teams € 50,-

Datum XC        : zaterdag 26 maart 2022.

Plaats              : Havelte, Johannes Postkazerne.

Adres               : Johannes Postweg 1, 7973 JB Darp.

Duur                : 3,5 uur.

Start wedstrijd  : 11.00 uur.

Finish               : 14.30 uur.

Prijsuitreiking   : 15.30 uur bij de kazerne.   

Niet onbelangrijk is het nogmaals te vermelden dat we, ondanks de spanningen waarmee de LMB nu te maken heeft, blij zijn dat we toch ondersteuning krijgen en gebruik mogen maken van het militair terrein voor onze DXCS!

Nadere info betreffende de te volgen regels op en om het kazerneterrein op de wedstrijddag volgt later.

Organisatie DXCS.

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter