Aankomende evenementen

Home » 3e Editie PieperCross Westerkwartier

3e Editie PieperCross Westerkwartier

door DXCC2021

Met Nederlandse enduro-top aan de start!

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober a.s. wordt er in de gemeente Westerkwartier op de grens van Groningen en Friesland aan de Poelbuurt in Opende weer een crosscountry-motorsportweekend georganiseerd.
Het evenement vindt plaats op dezelfde locatie als voorgaande edities, het unieke Cross Country parcours is zelfs nog iets uitgebreid met een “speed-trap”- en een “enduro-cross”- sectie, dus de crossers kunnen zich flink uitleven op het ca. 10 km lange gelegenheidscircuit!

Wat is Crosscountry?
Cross Country is een terreinwedstrijd voor offroad-motoren met een combinatie van motocross en Enduro/Offroad. Een Cross Country vindt plaats op een afgesloten terrein. Op dit terrein is een route aangelegd die zowel stukken van een crosscircuit kan bevatten als ook akkers, bosschages, etc. De route kan worden aangevuld met (al dan niet natuurlijke) obstakels zoals boomstammen, buizen, rotsen, enz.
Deze vorm van offroad motorsport wordt ook in NL steeds populairder en sinds dit jaar is deze discipline ook formeel toegevoegd aan de reglementen en wedstrijd kalender van de KNMV.

Het programma:
Zaterdagochtend: 09:30 uur; Vrij rijden/trainen op het crosscountry-parcours.
Zaterdagmiddag: 14:00 uur; 2-uurs crosscountry wedstrijd van de landelijke DXCS competitie (Dutch Cross Country Series), hier staan naar verwachting de crème de la crème van de Nederlandse endurotoppers aan de start.

Zondagochtend: 10:00 uur; Vrij rijden/trainen op het crosscountry-parcours.
Zondagmiddag: 14:00 uur; 2-uurs crosscountry Regio wedstrijd, in deze open klasse kunnen alle licentiehouders meedoen, alle lokale/regionale favorieten worden hier aan de start verwacht.
Hierbij is er ook nog sprake van “een wedstrijd in een wedstrijd”, want de wedstrijd op zondag geldt tevens als clubkampioenschap van MC Sportlust uit Houtigehage.

Voor deelnemers aan ons motorweekend; lees eerst de belangrijke info en schrijf je in via de link op onze website www.piepercross.nl.

Publiek heeft vrij entree.

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter