Aankomende evenementen

Home » 2021-10-23 Verslag 3e wedstrijd DXCS 2021

2021-10-23 Verslag 3e wedstrijd DXCS 2021

door DXCC2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 is de derde wedstrijd DXCS verreden in Opende (Groningen), meetellend voor de DXCS competitie 2021. De DXCS was opgenomen in het programma van de “Piepercross”, een grootschalig motorsportevenement in het weekend van 23 en 24 oktober. Zoals eerder bericht, had de organisatie een grandioos, zeer afwisselend parcours aangelegd met een lengte van 7 kilometer. “De mais was op sommige percelen helaas nog niet geoogst, anders hadden we de 10 kilometer zeker gehaald”, aldus organisator Wopke Hoekstra.

7 kilometer lengte XC met daarin diverse “proeven”, o.a. een cross-carrousel en een extreem technisch gedeelte. Daarbij was goed aan de toeschouwers gedacht. Zij hadden een prachtig uitzicht op de inspanningen van de rijders met daar omheen diverse grote tenten waar een groot assortiment aan catering en later live muziek werd aangeboden. Volop publiek dus gezelligheid gewaarborgd. We waren blij verrast toen we ’s morgens dit alles hadden bekeken. Organisatie top voor elkaar; aan- en afvoerroutes super; parkeren vast aan het parcours: hulp en betrokkenheid van buren die hun percelen ter beschikking stelden.

Het bewijs dat het gelukkig nog kan: SAMEN met alle betrokkenen een super motorsportweekend organiseren en gezelligheid creëren. Het is een eindje rijden om er te komen, maar dan heb je ook wat!!! Een paar deelnemers uit Brabant waren uren onderweg om mee te kunnen doen. Hun redenatie zegt genoeg: “Wij moesten een eindje rijden om hier te komen en doen dat graag. Draai het eens om, voor de jongens die hier wonen en wedstrijden rijden bij ons in Brabant is de afstand toch net zo lang”, aldus de enthousiaste Brabo’s. Helemaal mee eens!!
Zoals gezegd een professioneel evenement dat pas een paar jaar georganiseerd word, maar dat met de juiste aanpak zeker uit kan groeien tot een mini-zwarte-cross van het noorden, waar motorsport en gezelligheid het hoofdonderwerp is.

De DXCS:
Om 14.00 uur was het de beurt aan onze rijders om hun derde wedstrijd van dit seizoen te rijden. Alle 3 klassen konden tegelijk op 1 rij starten. Aan plaats geen gebrek daar in Opende.
Al snel werd duidelijk dat deze XC geen rondje om de kerk zou worden. Het beloofde echt een “grote-mannenwedstrijd” te worden. Het parcours was perfect, maar toch zaten er een paar stukken in waar het gas erop gehouden moest worden om erdoor te komen. De daar aanwezige natte plakgrond namen de rijders mee aan hun motor die hierdoor zwaarder en zwaarder werd. En dan is 2 uur lang…
Na 2 uur en 6 minuten werd de winnaar afgevlagd. De rijders waren dolblij de zwart/wit geblokte vlag te zien. De uitslag werd opgemaakt en de prijswinnaars gehuldigd. De beelden hiervan zijn al gedeeld op onze Facebookpagina.

Door de toch wel iets tegenvallende opkomst van de DXCS-deelnemers, was de uitslag anders dan anders. Op zich is dat positief voor de competitie in de verschillende klassen. Het totaalklassement laat nu zien dat niet “altijd dezelfden” meedoen voor de podiumplaatsen.

Uitslagen 40+ klasse:
1. Rolf Booi
2. Twan van Driel
3. Wopke Hoekstra

Uitslagen nationalen:
1. Didier van Kasteren
2. Jacob de Booij
3. Luuk Vernooij

Uitslagen Inters:
1. Tim Kruiper
2. Bram de Snaaijer
3. Bart ten Hove

Ten slotte willen we de organisatie van de Piepercross nogmaals van harte bedanken dat we mochten aanhaken en volgend jaar is de DXCS graag weer van de partij!

0 reactie
0

Related Videos

Laat een bericht achter