Aankomende evenementen

Home » Over ons

Over ons

door Ian

Wat zijn de Dutch Cross Country Series (DXCS)?

De DXCS bestaat uit een grote groep enthousiaste motorsportliefhebbers die de passie delen om samen te genieten van motorevenementen, met name van de Cross Country.
In Nederland blijkt een grote behoefte te bestaan voor een nieuw motorsportevenement bestaande uit een mix van motorcross-enduro-off road en trial.
Om in deze behoefte te voorzien is samen met organisatoren een plan van aanpak gemaakt om in 2021 een pilot te starten voor een nieuwe Nederlandse competitie: De Dutch Cross Country Series.
Doelstelling hierbij is om een laagdrempelig, betaalbaar en vooral afwisselend wedstrijdpakket samen te stellen voor deelnemers uit diverse motorsport disciplines om zo samen hun krachten te meten.


De Organisatie

De uitvoerende organisatie bestaat onder andere uit Wilco Bruijn en Jos Arends, die samen met anderen hun jarenlange ervaring op het gebied van enduro en motocross gebruiken om een aantrekkelijke XC competitie op te starten.
Belangrijke partners in de hele opzet van de XC zijn de organiserende motorsportverenigingen die hun commitment hebben gegeven om een succesvolle start mogelijk te maken.
Het raamwerk voor de DXCS is inmiddels klaar en als de omstandigheden het toelaten gaat de DXCS competitie 2021 van start.

Tot die tijd zullen XC trainingen op diverse motorsport accommodaties worden aangeboden waar met beperkte aanmeldingen toch XC gereden kan worden. In de kalender op de DXCS site worden de aangeboden XC trainingen vermeld.

De inbreng van organisatoren, deelnemers en sponsoren is van groot belang en u wordt van harte uitgenodigd om feed back te geven waarmee we samen een nog professionelere competitie kunnen opbouwen. Voor meningen en ideeën kunt u gebruik maken van de contactgegevens die elders op de DXCS site vermeld staan.